Historia e sektit Dëshmitarët e Jehovait

Sekti Dëshmitarët e Jehovait është një sekt relativisht i ri, meqë ka nisur nga fundi i shekullit të 19-të. Ai nuk është pjesë e Krishterimit të rrjedhës kryesore, duke qenë kështu, siç e quajmë, një sekt i rremë, d.m.th. një grup që ndjek mësimet e një personi apo disa personave … Lexo Më Shumë

Çfarë është një kult?

Janë disa grupe religjioze të cilat janë më të vogla në krahasim me religjionet botërore. Këto grupe kanë besime dhe praktika të veçanta dhe në përgjithësi janë të vogla në numër kudo në botë. Shumë prej këtyre grupeve fetare nuk kanë asnjë marrëdhënie me Krishterimin, disa prej tyre janë larguar … Lexo Më Shumë

A është Mormonizmi kult?

Çfarë është një kult? ______________ Po, Mormonizmi konsiderohet si besim jo i Krishterë sipas doktrinës Biblike. Përse? Sepse Mormonizmi mohon mësimet esenciale Biblike dhe shton doktrina jo të vërteta. Mormonët mund të jenë njerëz të mirë, mirpo problemi nuk është tek Mormonët vetvetiu, por tek ajo çfarë ata na mësojnë. … Lexo Më Shumë