Çfarë është Bashkimi Hipostatik?

Termi bashkimi hipostatik është në fakt i lehtë për tu kuptuar, por koncepti prapa termit ka thellësi teologjike. Fjala ‘‘hipostatikë’’ vjen nga fjala Greke ‘‘hupostasis’’. Kjo fjalë shfaqet vetëm katër herë në Dhiatën e Re, më e njohura tek Hebrenjve 1:3 , ku Jezusi thuhet të ishte “Ai, duke qenë … Lexo Më Shumë

Jezusi i lejoi apo jo dishepujt të kenë shkopinj?

Jezusi i lejoi (Marku 6:8) apo nuk i lejoi (Mateu 10:9; Luka 9:3) dishepujt e tij të mbanin një shkop gjatë udhëtimit të tyre? (Kategoria: është keqkuptuar përdorimi i greqishtes) Është supozuar që shkrimtarët e Ungjijve janë në mospërputhje me njërin tjetrin në lidhje me atë nëse Jezusi i ka … Lexo Më Shumë

A Ekziston Jezus Krishti në Histori?

Pyetje: Jezusi supozohet që ishte një Hebre nga Palestina, i cili u bë arsyeja pse qe formuar Kisha Krishtere. A ka ecur mbi tokë një figurë e tillë historike siç ishte Jezusi? Përderisa ata mund të mos e pranojnë që Jezusi bëri mrekulli, përafërsisht 99.9% e historianëve të akredituar (dhe … Lexo Më Shumë

Ungjilli Për Muslimanët

I dashur musliman, Aasalaam mu alaikum, Ungjilli i Jezus Krishtit (Isa al Mesih) është Lajmi i Mirë. Ky është kuptimi i fjalës ‘‘Ungjill’’ në gjuhën Greke, që është gjuha origjinale e Dhiatës së Re. Është lajmi i mirë sepse Jezusi (Isa) ka përmbushur kërkesat për mbajtjen e ligjit, që nëpërmjet … Lexo Më Shumë