A janë Dëshmitarët e Jehovait të Krishterë?

Përgjigjja e drejtë kësaj pyetje është, “Jo. Nuk janë të Krishterë.” Sikur gjithë kultet jo të Krishtera, edhe organizata e Dëshmitarëve te Jehovait shtrembëron doktrinën e Krishterë. Ajo e mohon hyjninë e Krishtit, ringjalljen e Tij fizike, dhe shpëtimin nga hiri. Këto gjëra e bëjnë jo të Krishtere. Për veq … Lexo Më Shumë

A është me të vërtetë Mormonizmi i Krishterë?

‘‘A është Mormonizmi me të vërtetë i Krishterë?’’ Përgjigja e thjeshtë është. JO. Mormonizmi nuk është besim i Krishterë. Arsyeja pse Mormonizmi nuk është i Krishterë është sepse i mohon disa prej doktrinave më kryesore të Krishterimit të vërtetë. Këtu është një listë themelore se çfarë Krishterimi i vërtetë na … Lexo Më Shumë

Pesë arsye pse Kurani nuk eshte Fjala e Zotit

Burimi: Prifteria Ime

Kurani, Bibla, dhe dilema Islamike

Burimi: Prifteria Ime

Çfarë mund të mësojmë rreth Adventistëve?

Gjërat që i besojnë: 1. Bibla është e frymëzuar dhe e është Fjala e Zotit. 2. Triniteti: Ati, Biri, Fryma e Shenjtë janë tre personat e ZOTIT që është një. 3. Jezusi është Zot dhe gjithmonë ka ekzistuar me Atin. 4. Fryma e Shenjtë është një person. 5. Sakrifica e … Lexo Më Shumë

A Ekziston Jezus Krishti në Histori?

Pyetje: Jezusi supozohet që ishte një Hebre nga Palestina, i cili u bë arsyeja pse qe formuar Kisha Krishtere. A ka ecur mbi tokë një figurë e tillë historike siç ishte Jezusi? Përderisa ata mund të mos e pranojnë që Jezusi bëri mrekulli, përafërsisht 99.9% e historianëve të akredituar (dhe … Lexo Më Shumë

Ungjilli Për Muslimanët

I dashur musliman, Aasalaam mu alaikum, Ungjilli i Jezus Krishtit (Isa al Mesih) është Lajmi i Mirë. Ky është kuptimi i fjalës ‘‘Ungjill’’ në gjuhën Greke, që është gjuha origjinale e Dhiatës së Re. Është lajmi i mirë sepse Jezusi (Isa) ka përmbushur kërkesat për mbajtjen e ligjit, që nëpërmjet … Lexo Më Shumë